Veiligheid kunststof kozijnen

Hoe veilig zijn kunststof kozijnen?

Wel frisse lucht maar geen ongewenste personen in uw woning, dat wil iedereen. En mocht er een keer brand zijn dan moeten de kozijnen ook veilig zijn. Gelukkig zijn kunststof kozijnen erg veilig. Onze kozijnen voldoen zelfs altijd aan de normen van het politie keurmerk veilig wonen. Maar wat maakt onze kozijnen nou zo veilig?

kunststof kozijnen met politiekeurmerk

Het gebruikte profiel, versterkt met staal

De kunststof profielen die wij gebruiken zijn van de zwaarste klasse die er is – kwaliteitsklasse-A. Dat betekent dat de wanddikte hoger is dan van andere soorten kozijnen. Dit extra zwaar uitgevoerde profiel is ook nog eens versterkt met een stalen frame.

veka topline profielen

Hang- en sluitwerk zwaar inbraakwerend

Al ons hang en sluitwerk is zwaar inbraakwerend. Dat komt omdat het allemaal twee sterren gecertificeerd is door de SKG, dat staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw, een onafhankelijke instantie welke is geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie. Alleen hang-en sluitwerk welke zich in de praktijk heeft bewezen komt in aanmerking voor dit keurmerk. Daarmee weet je dat er voldaan wordt aan NEN5089 voor sterkte en duurzaamheid. Je kunt altijd controleren of alles SKG gecertificeerd is omdat het keurmerk onuitwisbaar moet zijn aangebracht. De SKG controleert ook met steekproeven of de hoge kwaliteit blijft behouden.

roto hang en sluitwerk met 2 sterren SKG

roto hang en sluitwerk met 2 sterren SKG

De montage op kunststof stelkozijn

Het kozijn wordt stevig bevestigd op een kunststof stelkozijn, dit is niet alleen veel duurzamer maar ook veel steviger dan koud in de spouw plaatsen. Het zorgt er ook voor dat er geen naden of kieren ontstaan en dat u langer plezier heeft van uw kunststof kozijnen.

stelkozijnen

detailfoto stelkozijnen

Het gebruikte glas

Er zijn vele soorten glas, het soort glas wat wij veruit het meeste leveren is het HR++ goed isolerende dubbel glas. Daarnaast worden onze schuifpuien en openslaande deuren altijd voorzien van extra inbraakwerend veiligheids glas.

Brandwerend of brandvertragend

Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig gelukkig brandvertragend. Hoe brandvertragend is vastgelegd in de norm NEN EN 13501-2. En volgens die norm zijn onze kozijnen minstens een half uur (EW30) tot 45 minuten (EW45) brand vertragend.

Geld besparen op uw verzekering

Veel verzekeringen geven een korting als de woning is voorzien van gecertificeerd hang-en sluitwerk. Dit is elke maand toch maar mooi meegenomen! Neem hiervoor contact op met uw verzekeraar, die kan u vertellen hoe dat bij uw verzekering is geregeld.

Vul hier uw gratis en vrijblijvende offerte in.

* Deze actie is niet geldig i.c.m. andere acties.

*/