Kunststof kozijnen op een stelkozijn

Een kunststof stelkozijn is een raamwerk dat in de raamopening/spouw wordt gemonteerd. In dit raamwerk wordt het montagekozijn, dat is het eigenlijke kunststof kozijn, gemonteerd. Het grote voordeel hiervan is dat de afdichting zo voor altijd gegarandeerd is en wij vol vertrouwen 20 jaar garantie op de constructie kunnen geven.

Dankzij deze montage wordt er ook voldaan aan inbraakveiligheid klasse 2 van het SKG keurmerk en is de constructie zwaar inbraakwerend. Zo voelt u zich warm èn veilig in uw eigen huis.

Waarom een stelkozijn van kunststof?

Een kunststof montagekozijn zet meer uit dan een muur. Met het stelkozijn wordt dit opgevangen. Een bijkomend en niet onbelangrijk voordeel is dat er een gaaf vlak is voor het montagekozijn waar de rubbers goed op afdichten zodat de isolatiewaarde voor altijd gewaarborgd blijft. Ook is het risico op beschadiging bij het plaatsen op deze manier veel kleiner. In specifieke gevallen is het constructietechnisch beter om een deel van het bestaande houten kozijn te laten zitten. Dit dient dan als stelkozijn. Onze bouwtechnische specialisten beoordelen per situatie wat de beste montagewijze is. Het doel is altijd om u kunststof kozijnen te leveren waarnaar u geen omkijken heeft mét de langste levensduur. Zo kunt u een leven lang genieten van de voordelen van Benitech kozijnen.

Wat is het alternatief?

Het kozijn kan ook zonder stelkozijn worden geplaatst, dat heet koud in de spouw plaatsen. Dit kan schelen in de montage- en materiaalkosten. Dan wordt het montagekozijn in de oude raamopening vastgeschroefd. De afdichting wordt dan gedaan met pur (na montage niet meer zichtbaar) en compriband. In de praktijk zijn er soms situaties die zich niet lenen voor montage op een stelkozijn, bijvoorbeeld een houtskeletbouw woning. De beste montagewijze voor uw kozijnen wordt tijdens het inmeten door de technisch inmeter beoordeeld.

Kunststof stelkozijn zonder afwerking. Na montage wordt er een kunststof kap gebruikt om het strak af te werken.

Een aantal voordelen van een kunststof stelkozijn:

  • Een betere vormvastheid van het kozijn door een stevigere constructie waarin het kozijn geplaatst wordt
  • Een stukken hogere isolatiewaarde in verhouding tot montage op compriband
  • Een langere levensduur
  • Vangt de werking van het kunststof kozijn in warme of koude periodes beter op
  • Een nettere afwerking
  • Een beter aanzicht na montage
  • Een langere garantie- en serviceperiode dan bij andere montagewijzes.

20 jaar garantie op de constructie

Mede dankzij onze manier van monteren geven wij al lange tijd 20 jaar garantie op de constructie. Zo heeft u de zekerheid dat u lange tijd kunt genieten van uw investering. Deze garantie kunt u ook verlengen en op toebehoren zoals glas, hang- en sluitwerk en afwerking is er de mogelijkheid om garantie bij te kopen.

Wilt u meer informatie over onze kozijnen of een gratis advies gesprek? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

  • Ik wil graag meer informatie over

* Deze actie is niet geldig i.c.m. andere acties.

*/