Kunststof kozijnen op een stelkozijn

Een kunststof stelkozijn is een raamwerk dat in de raamopening/spouw wordt gemonteerd. In dit raamwerk wordt het montagekozijn, dat is het eigenlijke kunststof kozijn, gemonteerd. Het grote voordeel hiervan is dat de afdichting zo een lange tijd gegarandeerd is en wij vol vertrouwen 20 jaar garantie op de constructie kunnen geven. Let u er altijd op dat er met een kunststof stelkozijn wordt gewerkt en niet met een houten stelkozijn.

Dankzij deze montage wordt er ook voldaan aan inbraakveiligheid klasse 2 van het SKG keurmerk en is de constructie zwaar inbraakwerend. Zo voelt u zich warm èn veilig in uw eigen huis.

Waarom een stelkozijn van kunststof?

Een kunststof montagekozijn zet meer uit dan een muur. Met het stelkozijn wordt dit opgevangen. Bijkomend en niet onbelangrijk voordeel is dat er een gaaf vlak wordt gemaakt voor het montagekozijn waar de rubbers goed op afdichten zodat de isolatiewaarde ook lange tijd gehaald wordt. Ook is het risico op beschadiging bij het plaatsen veel kleiner.

Wat is het alternatief?

Het kozijn kan ook zonder stelkozijn worden geplaatst, dat heet koud in de spouw plaatsen. Dit scheelt natuurlijk in de montage- en materiaalkosten. Dan wordt het montagekozijn in de oude raamopening vastgeschroefd waarbij er ook in de stenen wordt geboord en is er grote kans is op beschadigingen. De afdichting wordt dan gedaan met compriband en pur schuim. Zo’n constructie gaat maximaal vijf jaar mee – geen wonder dat het goedkoop is. Het is dan overigens niet mogelijk om alsnog op een stelkozijn te plaatsen – er moet een heel nieuw kozijn geplaatst worden om dat op te lossen. Daarom plaatsen wij, indien mogelijk, op een stelkozijn! In de praktijk zijn er soms situaties die zich niet lenen voor montage op een stelkozijn, bijvoorbeeld een houtskeletbouw woning. De beste montagewijze voor uw kozijnen wordt tijdens het inmeten door de technisch inmeter beoordeeld.

Kunststof stelkozijn zonder afwerking. Na montage wordt er een kunststof kap gebruikt om het strak af te werken.

Een aantal voordelen van een kunststof stelkozijn:

  • Een betere vormvastheid van het kozijn door een stevigere constructie waarin het kozijn geplaatst wordt
  • Een stukken hogere isolatiewaarde in verhouding tot montage op compriband
  • Een langere levensduur
  • Vangt de werking van het kunststof kozijn in warme of koude periodes beter op
  • Een nettere afwerking
  • Een beter aanzicht na montage
  • Een langere garantie- en serviceperiode dan bij andere montagewijzes.

20 jaar garantie

Mede dankzij onze manier van monteren geven wij al lange tijd 20 jaar garantie op onze kozijnen en de constructie. Zo heeft u de zekerheid dat u lange tijd kunt genieten van uw investering.

Wilt u meer informatie over onze kozijnen of een gratis advies gesprek? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

* Deze actie is niet geldig i.c.m. andere acties.

*/