Montage, service en garanties

Benitech kozijnen is de grootste kunststof gevelrenovatie specialist van Nederland. Ons doel is om onze klanten een zo compleet mogelijk totaalproduct te bieden. Alles wordt volledig voor u verzorgd, inclusief montage en volledige afwerkingen binnen en buiten. Zo realiseren wij samen met u de renovatie van uw woning, waar u als klant jarenlang wooncomfort aan zult beleven. Op deze pagina leggen wij uit wat onze werkwijzes zijn en wat u van Benitech kozijnen en haar producten kunt verwachten.

U heeft uw order geplaatst en hoe nu verder?

Gefeliciteerd met uw aankoop bij Benitech kozijnen. We zullen uw bestelling met de grootste zorg in behandeling nemen en afhandelen. Zijn er na het doorlezen van deze folder nog vragen, dan horen we graag van u. Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar op 088-6001357 of via info@benitech.nl.

Inmeten en montage

Na ontvangst van uw order neemt onze afdeling planning contact met u op om een afspraak met u te maken voor het inmeten van uw bestelling. Levering geschiedt naar aanleiding van de overeenkomst die wordt gesloten met onze inmeters. Tijdens het inmeten vindt de detailbespreking plaats en worden de  kleuren, de raamindelingen (van buitenaf gezien) en de afwerking met u besproken. Na het inmeten tekent u voor akkoord op een inmeetovereenkomst en zo zal onze productie- en montageafdeling alles maken en uiteindelijk monteren. Na het inmeten kunnen de kleuren en de indelingen niet meer gewijzigd worden. De inmeetovereenkomst is bindend voor de uiteindelijke levering en montage. Tijdens het inmeten wordt de montagedatum met u afgesproken. We bevestigen deze datum na het inmeten  per mail aan u.

Vergunningen (in geval van dakkapellen)

Aan de achterzijde van uw woning kan uw dakkapel zonder vergunning geplaatst worden. Voor de voorzijde is er wel een vergunning nodig, hiervoor kunnen wij de vergunningsaanvraag voor u invullen. Om de vergunningsaanvraag voor u te kunnen invullen, ontvangen wij dan de onderstaande gegevens van u. De ingevulde aanvraag inclusief tekening krijgt u van ons retour, deze zal u moeten ondertekenen en kunt u bij uw gemeente afgeven.

  • Een bouwtekening van de betreffende woning met voor-, achter-, en zijaanzicht
  • Een tekening van de dakkapel
  • Een foto van de zijde waar de dakkapel komt
  • Een foto van uw huis en de naaste buren
  • Een foto van de binnenzijde van uw huis van de plaats waar de dakkapel komt
  • Foto’s van dakkapellen bij u in de straat (mocht hier sprake van zijn)

Let op: uw gemeente berekent leges, deze dient u zelf aan de gemeente te betalen.

Levertijden

De levering en montage vindt normaal gesproken plaats binnen 12 weken na inmeten van de order. Tijdens het inmeten wordt met u de definitieve plaatsingsdatum besproken. De montagedatum is onder voorbehoud van het akkoord op de eventueel aangevraagde vergunningen.

Financieel

Ontvangst en betaling van de factuur

Bij Benitech betaalt u pas NA montage. In de week van levering / montage ontvangt u van onze administratie de factuur. De factuur dient binnen 5 dagen na factuurdatum betaalt te worden. Indien er sprake is van restwerkzaamheden, welke zijn aangegeven op de opleverbon van de monteurs, mag u 5% van het orderbedrag achterhouden en betalen zodra de restwerkzaamheden zijn uitgevoerd.

Financieren van uw aankoop

In het geval u uw aankoop laat financieren, dan gaat er tussen het moment dat u de koop sluit en de uiteindelijke financiële goedkeuring, een bepaalde periode overheen. Bij een financiering via een bouwkrediet neemt dit normaal gesproken maximaal twee weken in beslag. In het geval van het financieren via een hypotheek duurt dit gemiddeld zes weken. Zodra de financiering akkoord is, zullen we zo snel mogelijk de order bij u inmeten en alles in productie nemen.

Service

Service en restwerkzaamheden

Mocht u na montage onvolkomenheden aan de levering of montage opmerken, dan dient u dit binnen 6 weken na montage te melden via een serviceformulier op www.benitech.nl/service. Na ontvangst van het serviceformulier kan onze serviceafdeling uw melding in behandeling nemen. Bij meldingen na 6 weken behoudt Benitech zich het recht om hiervoor kosten in rekening te brengen.

Garanties

Benitech kozijnen waarborgt de kwaliteiten van de producten die wij leveren door hier garanties op te geven. De garantiebepalingen zijn altijd gebaseerd op normaal particulier gebruik en onderhoud. Wij geven garantie op:

  • De constructie en de montage van de kozijnen voor een periode van 10 + 10 = 20 jaar
  • De luchtdichtheid van het glas voor een periode van 10 jaar
  • De deugdelijkheid van het hang- en sluitwerk voor een periode van 2 jaar
  • De deugdelijkheid van kit voor 1 jaar

 

* Deze actie is niet geldig i.c.m. andere acties.

*/