Kunststof kozijnen houtlook

Veel mensen zien de voordelen van kunststof, maar willen eigenlijk de uitstraling van houten kozijnen. Dit is geen probleem, het is tegenwoordig namelijk mogelijk om kunststof kozijnen te verkrijgen in houtlook. Op deze manier kunt u genieten van de voordelen van kunststof én de uitstraling van hout!

Kunststof of houten kozijnen?

De uitstraling van houten kozijnen is vaak een doorslaggevende factor om te kiezen voor houten kozijnen. Nu ook met kunststof kozijnen een houtlook gecreëerd kan worden ontstaat de vraag: wat is het beste? Kunststof of houten kozijnen?

Kunststof kozijnen hebben vele voordelen ten opzichte van houten kozijnen. Waar houten kozijnen om de 3 à 5 jaar geschilderd dienen te worden, hebben kunststof kozijnen alleen af en toe een sopje nodig. Ook wat betreft isolatie, levensduur en (brand)veiligheid presteren kunststof kozijnen beter. Daarnaast zijn beide soorten kozijnen recyclebaar. Echter, kunststof kan tot vijf keer hergebruikt worden en hout vaak maar éénmalig. En niet onbelangrijk, kunststof kozijnen zijn het goedkoopst in aanschaf.

Houtnerf

Om de houtlook bij kunststof kozijnen te creëren, wordt gebruik gemaakt van een houtnerf folie. De houtnerf structuur van de folie is zo goed, dat de kozijnen bijna niet te onderscheiden zijn van houten kozijnen. Daarnaast is er een ruim aanbod van verschillende folies met houtnerven én verschillende kleuren. Zo kunt u dus altijd een houtnerf folie en kleur kiezen die aansluiten op uw wensen.

Kunststof kozijnen in houtlook

Voor kunststof kozijnen met een houtlook zijn verschillende houtnerfstructuren in verschillende kleuren te verkrijgen.

Houtlook verbinding

Om uw kunststof kozijnen de complete uitstraling van houten kozijnen te geven, kan gebruik worden gemaakt van een zogenoemde houtlook verbinding. Dit wordt ook wel HVL genoemd (Hout Verbinding Look). Normaal gesproken hebben kunststof kozijnen een schuine hoek (45 graden), terwijl houten kozijnen over een rechte hoek (90 graden) beschikken. Door de kunststof kozijnen ook met een rechte hoek te maken, wordt de houtlook versterkt.

Nadelen houtlook verbinding

Met het gebruik van de houtlook verbinding maakt u de houtlook van uw kunststof kozijnen compleet, maar de houtlook verbinding kent wel een groot nadeel. De schuine verbinding bij kunststof kozijnen wordt namelijk niet voor niets toegepast. Deze schuine verbinding zorgt voor stevigheid van de kozijnen. Waar kunststof kozijnen van binnen hol zijn, zijn houten kozijnen massief van binnen. Dit verklaart waarom een rechte verbinding wel voor voldoende stevigheid zorgt voor houten kozijnen en niet voor kunststof kozijnen. Doordat de stevigheid met een HVL-verbinding afneemt, zal ook de garantietermijn afnemen.

Bij Benitech bieden we wel de mogelijkheid om de houtlookverbinding toe te passen op uw kozijnen, maar wij adviseren dit niet. Doordat de stevigheid afneemt, is de kans op scheuren groter. Om deze reden bieden wij dan ook slechts 10 jaar garantie op kunststof kozijnen met een houtlookverbinding.

Geïnteresseerd in kunststof kozijnen met een houtlook?

U kunt uw kunststof kozijnen met houtlook aanschaffen bij Benitech. Wij maken kunststof kozijnen altijd op maat, zodat u zeker weet dat alles aan uw wensen voldoet. Een van onze adviseurs komt bij u langs om vrijblijvend de mogelijkheden en uw wensen te bespreken. Op basis hiervan krijgt u een persoonlijke aanbieding. Daarnaast betaalt u bij ons pas na montage én krijgt u 20 jaar garantie! Neem snel contact op en profiteer van onze speciale actie.

Ja, ik wil graag profiteren!

  • Ik wil graag meer informatie over

* Deze actie is niet geldig i.c.m. andere acties.

*/