Kozijnen

Kozijnen gaan tegenwoordig bijna een leven lang mee en dat betekent dat u waarschijnlijk slechts éénmaal in uw leven nieuwe kozijnen hoeft aan te schaffen. Dit betekent meestal ook dat u daardoor weinig kennis van zaken heeft. Want over welke kenmerken en eigenschappen beschikt een kozijn eigenlijk? En wat betekenen alle termen die u online tegenkomt als u zoekt naar nieuwe kozijnen?

Profielen en kozijnen

Allereerst zult u de termen profielen en kozijnen vaak tegenkomen. Meestal lijkt het alsof deze termen dezelfde betekenis hebben, maar dit is niet zo. Profielen zijn in principe de basis voor kozijnen. Na de verwerking van profielen kan dit een kozijn genoemd worden. Dit betekent dat veel bedrijven die kunststof kozijnen verkopen over dezelfde kozijnprofielen beschikken, maar wel andere kozijnen hebben. Dit is te verklaren door de verwerking van de profielen die door het bedrijf worden uitgevoerd.

Let bij de aanschaf van kozijnen dus niet alleen op het profielmerk, maar ook op de aanbieder. Het profielmerk kan nog zo goed zijn, maar ook de verwerking door het kozijnenbedrijf is van groot belang.

doorsnede veka kozijn

Dit is een voorbeeld van een kozijnprofiel. Dit betreft een profiel uit de topline serie van Veka.

Ramen en kozijnen

Ook voor de termen ramen en kozijnen geldt dat deze vaak samen gebruikt worden en dezelfde betekenis lijken te hebben, maar dat is niet het geval. Een kozijn is namelijk het frame waarin een raam wordt geplaatst. Hierbij is het bewegende deel in het kozijn een raam.

Kunststof, hout of aluminium

Kozijnen zijn in verschillende soorten materialen verkrijgbaar, waarbij elk soort materiaal over eigen voordelen beschikt. Benitech is overtuigd van de kwaliteit en de bijbehorende voordelen van kunststof kozijnen en biedt dan ook alleen dit materiaal aan. Kunststof kozijnen zijn in vergelijking met hout en aluminium namelijk goedkoper, duurzamer, onderhoudsvriendelijker en beter geïsoleerd.

Merken

In de kozijnenmarkt bestaan een groot aantal verschillende soorten profielmerken. Een vijftal van deze merken kan tot de A-merken worden gerekend:

• Weru
• Finstral
• Schüco
• Gayko
• Veka

Dit betekent niet dat de andere profielmerken niet geschikt kunnen zijn, deze zijn echter wel van mindere kwaliteit. Benitech levert kwaliteit en levert daarom de topmerken Schüco en Veka. Van deze merken zijn verschillende profielmerken te verkrijgen.

Officieel dealer van Veka en Schüco

Benitech levert kunststof kozijnen van de topmerken Schüco en Veka

Isolatiewaarde

De isolatiewaarde van kozijnen wordt altijd aangeduid met een U-waarde. Deze U-waarde staat eigenlijk voor de hoeveelheid warmte die ontsnapt per vierkante meter bij een temperatuurverschil. Dit betekent dus: hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatiewaarde. Gemiddeld ligt de U-waarde van kunststof kozijnen tussen 1 en 2.

Keurmerken

Tijdens uw zoektocht naar kozijnen zult u ook vele keurmerken zijn tegengekomen. De belangrijkste keurmerken voor kunststof kozijnen zijn het KOMO-, PKVW-, SKG- en VKG-keurmerk. Deze keurmerken hoeven niet van doorslaggevend belang te zijn, maar kunnen u wel helpen bij het maken van keuzes. Keurmerken zeggen namelijk niet alles. Ook bedrijven dit niet over deze keurmerken beschikken, kunnen uitstekende kwaliteit leveren.

Het KOMO-keurmerk staat voor Keuring en Onderzoek van materialen voor Openbare werken. Dit keurmerk kan als een kwaliteitsverklaring worden gezien.

Het PKVW-keurmerk staat voor Politie Keurmerk Veilig Wonen. Dit is simpelweg een keurmerk voor woningen die goed beveiligd zijn. Voor dit keurmerk is gecertificeerd hang- en sluitwerk, ook voor kozijnen, een van de eisen.

Het SKG-keurmerk staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en staat voor de kwaliteit van het hang- en sluitwerk. Hoe meer sterren, hoe beter het hang- en sluitwerk. Een score van 3 sterren is het hoogst.

Als laatste is er nog het VKG-keurmerk. Dit keurmerk is alleen te verkrijgen als een bedrijf zich aansluit bij deze brancheorganisatie. Dit keurmerk verzekert u van kwaliteit, maximaal 30% aanbetaling en 10 jaar garantie.

Benitech beschikt over het PKVW- en het SKG-keurmerk. Zonder het VKG-keurmerk kan Benitech werken zonder aanbetalingen én met 20 jaar garantie!

Montagewijze

Ook de montagewijze is van groot belang voor een goed kozijn. Hoe goed het aangeschafte kozijn ook is, een slechte montagewijze kan ervoor zorgen dat u alsnog over een slecht kozijn beschikt. Over het algemeen kan gezegd worden dat een goede montagewijze voor kunststof kozijnen met behulp van stelkozijnen gebeurt.

Indien een kozijn met stelkozijnen wordt geplaatst, beschikken de kozijnen over een betere vormvastheid, hogere isolatiewaarde, langere levensduur, stevigere montage en daarmee dus ook een betere inbraakwerendheid. Mede door deze goede montagewijze krijgt u bij Benitech 20 jaar garantie, waar de standaard in de markt rond de 10 à 15 jaar ligt.

Kunststof kozijnen van Benitech

Bent u toe aan nieuwe kozijnen en wilt u graag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek? De adviseurs van Benitech komen graag bij u langs om de verschillende mogelijkheden en uw wensen te bespreken. Maak snel een afspraak en profiteer deze week nog van onze speciale actie!

Ja, ik wil profiteren!

  • Ik wil graag meer informatie over

* Deze actie is niet geldig i.c.m. andere acties.

*/