Kozijnen vervangen

Zodra uw kozijnen onderhoud nodig hebben, is het verstandig om ook na te denken over eventuele vervanging van uw kozijnen. In sommige gevallen kan het namelijk voordeliger zijn om nieuwe kunststof kozijnen aan te schaffen in plaats van uw huidige kozijnen te repareren. Dit heeft niet alleen te maken met een vergelijking tussen de kosten voor het onderhoud en de kosten voor nieuwe kozijnen, maar bijvoorbeeld ook met (resterende) levensduur en veiligheid van de kozijnen.

Waarom kozijnen vervangen?

Er zijn meerdere redenen om uw kozijnen te laten vervangen. De meest voorkomende redenen zijn ouderdom, slechte isolatie, veiligheid of de uitstraling van uw woning. Voor alle gevallen geldt dat reparatie ook mogelijk is, maar vervangen vaak voordeliger is. Het belangrijkste hierbij is dat u niet wacht met actie ondernemen, daardoor kan de situatie alleen maar verslechteren.

Ouderdom

Op elk kozijn zit een bepaalde levensduur. Na verloop van tijd hebben kozijnen de beste tijd gehad en is dit ook te zien. De kozijnen bevatten bijvoorbeeld beschadigingen die niet meer gerepareerd kunnen worden, de verf bladdert af of er is veel tocht in huis door de slechte staat van de kozijnen. Daarnaast is het bij houten kozijnen bijvoorbeeld ook mogelijk dat de kozijnen beginnen te rotten.

Bij ouderdom van de kozijnen is het verstandig om deze op tijd te vervangen. Onderhoud is ook mogelijk, maar dat is niet verstandig tegen het eind van de levensduur. De kans dat er daarna alsnog problemen ontstaan met betrekking tot het kozijn is erg groot.

Isolatie

Ook isolatie kan een goede reden zijn om te vervangen. Uw huidige kozijnen hebben veel weersomstandigheden doorstaan waardoor kleine beschadigingen kunnen ontstaan. Dit gaat ten koste van de isolatie. Daarnaast zijn oude kozijnen vaak nog slecht geïsoleerd en geplaatst met enkel glas. Hierdoor wordt in huis veel gestookt en ontstaat er een hoge energierekening.
Kozijnen worden tegenwoordig zo goed gemaakt, dat de isolatiewaarde hoger ligt dan die van oude kozijnen. Daarnaast kunt u de isolatie verbeteren door bij aanschaf meteen te kiezen voor dubbel glas. Door uw huidige kozijnen te vervangen kunt u dus besparen op de energiekosten!

Veiligheid

Zodra kozijnen onderhoud nodig hebben, betekent dit ook dat de kozijnen minder inbraakveilig zijn. Over het algemeen zijn de kozijnen na het onderhoud namelijk minder stevig en kunnen ze makkelijk open gebroken worden door inbrekers.

De inbraakveligheid neemt af als kozijnen aan vervanging toe zijnMet het vervangen van uw kozijnen kan dus ook de inbraakveiligheid van uw woning toenemen. De kwaliteit van nieuwe kozijnen is goed en erg stevig, waardoor het voor inbrekers moeilijk is om binnen te komen. Daarnaast kunt u letten op gecertificeerd hang- en sluitwerk. Deze bevatten het SKG-keurmerk. Ook kunt u kijken of het politiekeurmerk veilig wonen aanwezig is. Op deze manier bent u verzekerd van een betere inbraakwerendheid van de kozijnen.

Nieuwe uitstraling

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u toe bent aan een andere uitstraling voor uw huis. Een oude, moderne of toch een klassieke look? Dit kunt u bepalen door het materiaal van de kozijnen, de structuur, het profiel en de kleur die u kiest.

Stappenplan kozijnen vervangen – Benitech

Als u heeft besloten om uw kozijnen te laten vervangen, worden een aantal stappen doorlopen. Bij Benitech start dit met een adviesgesprek bij u thuis. Hierbij worden al uw wensen in kaart gebracht zodat u aan het eind een persoonlijke aanbieding krijgt. Ook worden de financiële stappen uitgelegd, het is bij Benitech namelijk mogelijk om uw kozijnen per maand te betalen. Na akkoord kan worden ingemeten en kunnen de wensen verder worden besproken. Vervolgens kunnen de kozijnen worden gemaakt en gemonteerd. U betaalt pas na de montage!

Kiest u ook voor het vervangen van uw kozijnen?

Zijn uw kozijnen ook aan vervanging toe en wilt u kunststof kozijnen? Maak dan deze week nog een afspraak met Benitech en profiteer van onze speciale actie.

Ja, ik wil ook profiteren!

  • Ik wil graag meer informatie over

* Deze actie is niet geldig i.c.m. andere acties.

*/