Kozijnen vervangen - Kosten en besparing

Kozijnen vervangen is natuurlijk een hele ingreep. In de loop der tijd zult u de kozijnen van uw huis een keer willen vervangen. Ze isoleren slecht, er zit nog enkel of eenvoudig isolatieglas in en u vermoed dat u energie kunt besparen. Hoe zit dat? We zetten de feiten voor u op een rij.

Uw oude kozijnen vervangen zorgt voor een waardevermeerdering van uw woning.

Als u het huis beter isoleert en het onderhoud van hoger nivo is dan is wordt uw huis meer waard. Bij het plaatsen van goed isolerende kozijnen met HR++ glas wordt uw woning meer waard. U verdient dus op termijn – bij de verkoop – voor een groot deel weer terug.

kozijnen vervangen van de kinderkamer

De kosten van het onderhoud

Kunststof kozijnen hebben alleen maar af en toe een sopje nodig. Houten kozijnen echter moet u ten minste elke 5 jaar schilderen. Dit kost voor een gemiddeld huis €3000,- dat is dus 600 euro per jaar.

Besparing op stookkosten

Vervangt u oude enkele ramen door HR++ glas dan bespaart u ongeveer 23m3 gas per vierkante meter per jaar. Zelfs als u oud dubbel glas vervangt dan bespaart u al zo’n 13m3 per jaar per vierkante meter. Aangenomen dat uw woning ongeveer 25m² glas heeft zal uw besparing ongeveer €0,65* x 23 x 25 = €373,75 per jaar bedragen.

*gasprijs per september 2016

Uw investering terug verdienen

Hoeveel uw investering bedraagt is sterk afhankelijk van uw wensen en kunt u het beste met een van onze adviseurs overleggen. Het is wel fijn om te weten dat, afhankelijk van uw situatie en de gas prijs, u een behoorlijk bedrag per jaar kunt besparen zowel op onderhoud als op uw energie rekening. Daarnaast geniet u ook nog eens van een warm gevoel – geen tocht of koude meer – en ziet uw huis er weer jaren lang strak uit. En uw huis is met dik glas en nieuw hang- en sluit werk weer helemaal up to date qua inbraak veiligheid. Vaak kunt u zelfs korting krijgen op uw verzekering omdat de veiligheid van uw woning verbeterd.

kozijnen worden vervangen met gekeurd hang- en sluitwerk

Roto hang en sluitwerk met 2 sterren SKG

Is nù kozijnen maandelijks betalen goedkoper dan de oude nog een tijd laten zitten?

Als u vandaag energie besparende maatregelen treft dan begint u gelijk met besparen op energie en onderhoud. Het kan dus voor u goedkoper zijn om uw kozijnen te betalen met een maandbedrag dan om nog jaren te sparen voordat u kunt gaan renoveren. Wij bieden u deze mogelijkheid via het benitech betaalplan, al vanaf €49,- per maand.

Hoe werkt kozijnen vervangen?

Kozijnen vervangen doe je eigenlijk nooit zomaar maar wanneer gaat u uw oude kozijnen vervangen? Ze zijn kapot of ze zijn verouderd – er zit enkel of gewoon dubbel glas in en u wilt een betere isolatie. Dus u wilt mooie nieuwe kozijnen met goed isolerend HR++ glas er in zodat u maximaal kunt besparen op uw energierekening en onderhoud. Maar hoe gaat dit in zijn werk?

Welke kozijnen passen bij u?

Mooie kozijnen, die goed zouden staan in uw huis. Wat past perfect in welke stijl en in welke kleur? Wilt u het super strak of meer klassiek? En woont u in een ouder huis, misschien wilt u dan ook glas in lood over laten zetten in de nieuwe ramen? Hoe wilt u de kozijnen hebben ingedeeld? En wil u misschien een houtnerf look op uw kozijnen? Wilt u ook openslaande deuren en de voordeur of achterdeur vervangen? Of misschien een schuifpui?

prijzen en kosten van nieuwe kozijnen op aanvraag

Adviesgesprek kozijnen

U heeft een goed idee wat u zou willen, heeft contact met ons gehad en onze adviseur komt bij u langs. Samen zetten we uw wensen tot in detail op papier – de indeling, soort kozijn, draaiende delen en het soort glas. Er wordt ook een tekening gemaakt van de indeling zodat absoluut duidelijk is wat uw wensen zijn. U krijgt een complete offerte waar alles in is vastgelegd, zonder verrassingen achteraf. Wij bieden overigens ook de mogelijkheid om uw investering te betalen middels een maandelijks bedrag.

Kozijnen prijzen vergelijken

In de kunststof kozijnen zijn er veel variabelen, we kunnen het prijsverschil simpel verklaren. Bij kozijnen is de prijs sterk afhankelijk van de gebruikte materialen zoals het gebruikte profiel, de montage en het hang- en sluitwerk. Samen bepalen deze voor een groot deel de levensduur en de blijvende isolatiewaarde. Gebaseerd op onze vele jaren ervaring krijgt u bij ons uitsluitend kwaliteit welke garant staat voor vele jaren wooncomfort. Want we zien u graag terug omdat u tevreden bent.

Opmeten en bouwkundige inspectie

U heeft besloten om met ons in zee te gaan, dank u wel! Onze adviseur komt samen met de bouwkundig specialist bij u langs. Mochten er bouwkundige redenen zijn om nog iets te wijzigen dan wordt dit met u besproken. Elk huis is immers anders en daar is de expertise van onze bouwkundige voor, niet waar?

Kozijnen worden op maat gemaakt

U hoeft geen aanbetaling te doen bij Benitech, dat hoeft pas na de montage. Uw kozijnen worden op maat gemaakt in onze fabriek. Dit duurt altijd even, hoewel we hier redelijk vlot mee zijn. U heeft in ieder geval genoeg tijd om hier een video over te kijken :

De montage

Een van onze montageteams komt bij u thuis. Dit zijn allemaal slimme jongens die VCA gecertificeerd zijn en jarenlange ervaring hebben in het vak. Ze spreken ook goed Nederlands en als u vragen heeft kunt u gewoon bij ze terecht. De oude kozijnen worden netjes verwijderd. Uw nieuwe kozijnen worden vakkundig geplaatst in een kunststof stelkozijn, dit staat garant voor de beste, duurzame afdichting. Alles wordt compleet afgewerkt inclusief vensterbanken. Het gebruikte beslag èn de kozijnen zijn twee sterren SKG gecertificeerd zwaar inbraakwerend.

Genieten

Uw huis wordt weer netjes opgeleverd, we ruimen al onze rommel op. U kunt nu zorgeloos gaan genieten van het wooncomfort en energiebesparing. Misschien is het een idee om nu een appeltaart te bakken en deze op te gaan eten in de warmte welke de goede isolatie u nu geeft!

Wilt u meer weten?

Neem dan nu contact met ons op en vraag vrijblijvend meer informatie aan. Iedereen die deze week een offerte aanvraagt kan nog profiteren van onze speciale aanbieding!

* Deze actie is niet geldig i.c.m. andere acties.

*/