Kozijnen leveranciers

Als u online op zoek gaat naar kunststof kozijnen komt u vele verschillende merken, namen en termen tegen waardoor u gemakkelijk het overzicht kwijt kunt raken. Want wat zijn nu precies de merken, wie verkoopt deze merken en waar moet u op letten?

Fabrikanten en merken

Allereerst zijn er de fabrikanten van kunststof kozijnen. Deze fabrikanten maken profielen, waar later kozijnen van worden gemaakt. Deze profielen zijn dus de basis van de kozijnen en bepalen onder andere de isolatiewaarde en de kozijndiepte. De profielen hebben als merknaam de naam van de fabrikant en worden meestal verkocht door meerdere leveranciers.

Voorbeelden van fabrikanten die kozijnprofielen maken, zijn:

• Finstral;
• Weru;
• Gayko;
• Schüco;
• Deceunicnk;
• Veka;
• Kömmerling;
• K-vision.

Leveranciers

De profielen die door de fabrikanten worden gemaakt, worden door verschillende leveranciers verwerkt tot kunststof kozijnen. Bij veel leveranciers komt het voor dat meer dan één merk wordt verkocht. Voor zowel het profiel als het kozijn geldt dat deze van voldoende kwaliteit dienen te zijn. Het profiel kan nog zo goed zijn, maar als de leverancier het profiel niet op de juiste manier verwerkt, wordt de kwaliteit minder.

Officieel dealer van Veka en Schüco

Ook Benitech verkoopt meer dan één merk. Benitech is leverancier van zowel Schüco als Veka.

Het verschil tussen de leveranciers zijn niet alleen de merken die worden aangeboden, ook de service en garantie verschilt per leverancier. Waar de ene leverancier alleen de kunststof kozijnen aanbiedt, verzorgt de andere leverancier alles van adviesgesprek tot het inmeten en tot het monteren van de kozijnen. In veel gevallen is het verstandig om de montage door gecertificeerde monteurs te laten doen in plaats van zelf de kunststof kozijnen te monteren. Het plaatsen van kunststof kozijnen is namelijk geen gemakkelijke klus.

Online leveranciers

Naast de traditionele leveranciers zijn er tegenwoordig ook steeds meer leveranciers die alleen online werken. Dit lijkt heel goedkoop en gemakkelijk. Echter, het nadeel hiervan is dat u zelf de kozijnen moet inmeten, wat een heel precisiewerk is en gemakkelijk fout kan gaan, en dat u in veel gevallen ook de montage zelf moet doen.

Traditionele leveranciers hebben als groot voordeel dat alles meestal wordt geregeld door het bedrijf. Uw huis wordt bekeken voordat bestellingen worden geplaatst en ook komt een professionele inmeter langs waardoor u zeker weet dat u over de juiste maat kozijnen beschikt.

Hang- en sluitwerk

Bij de aankoop van nieuwe kunststof kozijnen, hoort natuurlijk ook nieuw hang- en sluitwerk. Ook hier geldt dat er verschillende merken te verkrijgen zijn. Bekende merken zijn onder andere Winkhaus, Roto, Dr. Hahn en Führ. Daarnaast kunt u met behulp van het SKG keurmerk zien hoe goed het hang- en sluitwerk is. Dit keurmerk geeft aan dat het hang- en sluitwerk, ook wel beslag genoemd, van goede kwaliteit is en daarmee ook inbraakwerend is.

Hang- en sluitwerk

Hang- en sluitwerk wordt gecertificeerd met een SKG keurmerk.

Benitech

Benitech is een leverancier van de topmerken Schüco en Veka. Een van onze adviseurs komt vrijblijvend bij u langs om uw wensen te bespreken. Bij akkoord komt de technisch inmeter langs om alles nogmaals tot in detail te bespreken en de kozijnen op te meten. Voor de montage komen onze gecertificeerde monteurs langs. Uw nieuwe kunststof kozijnen worden geplaatst met Roto en Führ beslag en de kozijnen worden volledig afgewerkt, zowel de binnen- als buitenzijde.

Kortom: bij Benitech wordt alles voor u verzorgd en u ontvangt ook nog eens 20 jaar garantie!

Ja, ik wil ook profiteren!

  • Ik wil graag meer informatie over

* Deze actie is niet geldig i.c.m. andere acties.

*/