Kozijn inmeten

Voordat u kunt overgaan tot het bestellen van kunststof kozijnen, is het van belang de kozijnen in te meten om zo de maatvoering te bepalen. Het lijkt een kleine en eenvoudige stap, maar niets is minder waar. Het inmeten van een kozijn is een zeer precies werkje en een kleine meetfout zal al leiden tot problemen bij het plaatsen van het kozijn.

Hoe worden kozijnen ingemeten?

Het inmeten van kozijnen wordt gedaan door het kozijn zowel horizontaal al verticaal te meten. Voor beide geldt dat aan de buitenzijde gemeten moet worden en dat de maten van muur tot muur worden genomen. Belangrijk is om de juiste maat te hebben en daarom is het verstandig om op drie verschillende plekken te meten (boven, midden en onder), waarbij de kleinste maat leidend is.

Verder is het bij verticaal inmeten belangrijk om rekening te houden met een eventuele raamdorpel. Indien deze aanwezig is en meegenomen wordt bij het meten, moet er namelijk nog één centimeter van de maat afgehaald worden. Ook dienen er, afhankelijk van de montagewijze, nog één tot enkele centimeters van de maat af te worden gehaald.

Daarnaast moeten de ramen opgemeten worden als deze in het kozijn geplaatst moeten worden. Ook dit is niet zo gemakkelijk. Vooral niet als u bijvoorbeeld een vast raam wil vervangen door een draaikiepraam. In dat geval moet de dagmaat, sponningmaat en hang- en sluitnaad opgemeten worden om de raammaat te bepalen.

Kozijn inmeten door professionals

Bij kozijnen die iets te veel of te weinig speling hebben door het verkeerd inmeten, is het al niet meer mogelijk om het kozijn te plaatsen. U doet er daarom verstandig aan om uw nieuwe kozijnen in te laten meten door een professional met de nodige ervaring. Het meest voor de hand liggende is om dit te laten doen door het bedrijf waar u de kozijnen heeft gekocht. Dit zorgt voor zekerheid en voorkomt verwarring, vooral als dit ook de partij is die uw kozijnen plaatst. Op deze manier is het bedrijf verantwoordelijk voor de goede maat van de kozijnen en niet u.

Kunststof kozijnen

Als uw kozijnen worden ingemeten door professionals weet u zeker dat de kozijnen perfect zullen passen.

Kozijn inmeten door Benitech

Als u geïnteresseerd bent in nieuwe kozijnen van Benitech zal allereerst een van onze adviseurs bij u langskomen. Als u na dit gesprek besluit om bij Benitech uw kozijnen te kopen, zal een afspraak worden gemaakt met de bouwtechnisch inmeter. De kozijnen worden ingemeten en ook worden de laatste afspraken met u gemaakt met betrekking tot materialen, kleuren, indelingen en afwerkingen van het kozijn. Na het inmeten tekent u de inmeetovereenkomst en kunnen de materialen besteld worden en kan de montage gepland worden.

Ja, ik wil ook profiteren!

  • Ik wil graag meer informatie over

* Deze actie is niet geldig i.c.m. andere acties.

*/