De isolatiewaarde van onze kozijnen, U waarde en gebruikte materialen

Ze zijn u vast al links en rechts om de oren gevlogen – de technische termen. En één daarvan is de isolatiewaarde, beter bekend als de U waarde. Wij proberen precies uit te leggen wat dit is en waarom het belangrijk is.

verschillende soorten kozijnen

Wat is de U waarde?

De U waarde wordt uitgedrukt in W/m²K. In gewoon Nederlands betekent dit hoeveel warmte er ontsnapt per vierkante meter bij een bepaald temperatuur verschil. Zie het als een getal voor hoeveel energie elke seconde het raam uit vliegt. We zijn gewend dat een hoge score goed is maar in dit geval is het tegendeel dus waar – een hoge waarde is hier niet wenselijk.  Deze wilt u dus zo laag mogelijk als redelijkerwijze haalbaar is hebben. Typische waarden voor kunststof kozijnen liggen tussen de 1 en 2 afhankelijk van het gebruikte profiel, het type glas en de montage methode. Typische waarden voor andere materialen lopen op tot wel 8 voor aluminium kozijnen.

Wat is er van invloed op de isolatiewaarde

Als u hier goede keuzes in maakt dan bent u verzekerd van nog vele jaren woon plezier en besparing op uw kosten. Neem nu vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

  • Ik wil graag meer informatie over

* Deze actie is niet geldig i.c.m. andere acties.

*/