Vochtige woning? Ongezond!

De vochtigheidsgraad van 84 miljoen woningen in Europa is te hoog, volgens een studie van het  Duits onderzoeksinstituut Fraunhofer IBP. Een hoge luchtvochtigheid kan leiden tot enkele aandoeningen, zoals COPD of astma. Het is dus zeer belangrijk om uw woning goed te ventileren! Europa en haar maatschappij betalen hiervoor de prijs van 82 miljard euro per jaar.

Een vochtige woning is een ongezonde woning. Allergieën en luchtwegaandoeningen zijn het gevolg. Van 2,2 miljoen inwoners van Europa blijkt de astma in rechtstreeks verband te staan met de luchtvochtigheidsgraad in de woning. Ook dit is gebleken uit het onderzoek van de Fraunhofer IBP.

voorkom vocht in huisKies geschikte bouwmaterialen

Oudere woningen, maar ook nieuwe woningen, waarbij ongeschikte bouwmaterialen zijn gebruikt kunnen vocht in de woning veroorzaken. Daarnaast leidt ook onvoldoende ventilatie tot een hoge vochtigheidsgraad in de Europese woningen. Kies daarom altijd voor geschikte bouwmaterialen. Kunststof kozijnen beschikken over ventilatieroosters die 24 uur per dag voor ventilatie kan zorgen. Hierdoor wordt de luchtvochtigheidsgraad lager en voorkomt u een ongezonde leefomgeving.

* Deze actie is niet geldig i.c.m. andere acties.

*/