Raamkozijn

Wat is een kozijn? En wat is dan een raamkozijn? Dit zijn termen die u vaak tegen zult komen bij uw zoektocht naar kozijnen, maar het is niet altijd even duidelijk wat er nu precies bedoeld wordt.

Het verschil tussen een kozijn en een raam

Ramen en kozijnen worden vaak samen genoemd en vormen dan ook één geheel. Er is echter wel een verschil tussen deze twee termen. Een kozijn is het frame waarin het raam wordt geplaatst. Het bewegende deel in dit kozijn wordt een raam genoemd. Uiteindelijk wordt in dit bewegende deel het glas geplaatst. In de afbeelding worden deze termen nog eens verduidelijkt:

  1. Kozijn
  2. Raam
  3. Glas

Soorten kozijnen

Er kan een verdeling worden gemaakt in vlakke en verdiepte kozijnen. Bij verdiepte kozijnen wordt het raam een stuk naar binnen geplaatst, terwijl bij vlakke kozijnen het raam meer naar de buitenkant wordt geplaatst. Daarnaast zijn er nog verschillende merken te verkrijgen. Benitech levert enkel verdiepte profielen en werkt met kunststof kozijnen van de kwaliteitsmerken Schüco en Veka.

Soorten ramen

Ook hiervoor geldt dat er verschillende soorten ramen beschikbaar zijn. U kunt kiezen voor een vast raam, draai-kiep raam, kiep raam, val raam, uitzet raam of schuif raam. Elk van deze ramen brengt andere voordelen met zich mee, zodat er altijd een geschikt raam is die bij uw wensen past. De indeling van de ramen bepaalt u helemaal zelf. Het is dus ook mogelijk om verschillende ramen in een kozijn te laten plaatsen.

Raamkozijn op maat

Bij Benitech zijn we gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige kunststof kozijnen op maat. Of u nu op zoek bent naar strakke moderne kozijnen of een meer traditionele uitstraling verkiest, wij hebben de expertise en ervaring om aan uw verwachtingen te voldoen. Laat ons uw huis transformeren en een blijvende indruk maken met onze op maat gemaakte kunststof raamkozijnen.

Raamkozijn laten vervangen door Benitech

Bent u benieuwd naar de kosten voor het vervangen van uw raamkozijnen? Bij Benitech bieden we een transparante aanpak. Onze adviseur komt vrijblijvend langs om uw wensen te bespreken en alle mogelijkheden door te nemen. Daarna ontvangt u een persoonlijke offerte op maat. Na uw akkoord komen we langs voor een technische inmeting en bespreken we verder alle details, zoals materiaal, kleur, indelingen en afwerkingen. Op deze manier weet u zeker dat alles op maat en precies naar wens wordt gemaakt. Na de montage wordt alles samen nagelopen en wordt getekend voor akkoord. U betaalt pas na de montage!

Zijn uw raamkozijnen aan vervanging toe?

Vul dan ons contactformulier in en ontvang een aanbieding op maat tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek! 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico