Nog meer tips voor een veilig huis!

Naast ervoor te zorgen dat het hang-en sluitwerk voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Woning en de andere 8 tips uit onze blog, zijn er nog een aantal tips om u te helpen bij het veilig maken van uw woning.

  1. Start een Whatsappgroep met de buren. Binnen een Whatsapp-groep met uw buren kunt u snel en makkelijk gegevens uit wisselen, wanneer u een verdacht persoon of gevaar signaleert. Op deze wijze worden buurtbewoners actief betrokken bij inbraakpreventie. Een Whatsapp-groep verlaagt het aantal woninginbraken aanzienlijk.
  2. Registreer uw spullen! Op deze wijze is de kans groter dat de daders gepakt worden en u uw spullen terug krijgt.
  3. Aanmelden bij Burgernet zorgt ervoor dat u samen met de gemeente en politie werkt aan de veiligheid bij u in de buurt. Hoe meer mensen binnen uw gemeente deelnemen aan Burgernet, des te groter is de kans dat een verdacht persoon wordt opgespoord door de politie.
  4. Doe een Veilig Wonen Scan.
  5. Plaats inbraakvertragend glas. Dit glas bevat meerdere lagen glas met folie tussen de glaslagen. Bij breuken in het glas blijven de scherven op hun plek zitten. De inbreker is nu langer bezig met inbreken, waardoor de kans groot is dat deze de inbraakpoging zal stoppen.

* Deze actie is niet geldig i.c.m. andere acties.

*/