4 Tips: wat is het beste kozijn?

Wat is nou het beste kozijn? Natuurlijk zijn er technische specificaties, waaraan men de kwaliteit kan aflezen. Echter bestaan er ook nog persoonlijke wensen. Denk hierbij aan kleur, houtnerf, beslag, is het doel om energie te besparen of een tocht- of vochtvrije woning te creëren? Dit zijn dé vier tips!

Tip 1: Aanschafprijs duur of niet duur?

Kunststof kozijnen zijn het goedkoopst. Dit wordt gevolgd door houten kozijnen. Op nummer drie staan aluminium kozijnen. Kunststof kozijnen gaan het langst mee, daarnaast is het onderhoudsarm. Dit betekend dat de kozijnen slechts één keer in de zoveel tijd afgenomen hoeven te worden met een sopje (lauw water met een beetje huishoudzeep). Als laatst bespaart u met kunststof kozijnen op de energierekening. Zachthouten kozijnen gaan veel minder lang mee en vergen om de vijf jaar onderhoud. Zo zal er om de vijf jaar geschilderd moeten worden. Daarnaast moeten hier uiteraard ook bomen voor gekapt worden. Kijk dus verder dan alleen de aanschafprijs van kozijnen!

Tip 2: Onderhoud

Houten kozijnen moeten om de vijf jaar geschilderd worden, dit kost niet alleen veel geld, maar neemt ook tijd in beslag en het is slecht voor het milieu. Als u voor kunststof kozijnen kiest, dan kiest u voor een onderhoudsarm product, waarbij een beetje lauw water met huishoudzeep de klus klaart.

Tip 3: Isolatiewaarde

Kunststof kozijnen hebben, mits goed afgewerkt, een hoge wind- water en geluidsdichtheid. Hier wordt HR++ in geplaatst, waardoor de isolatie uitstekend is. Voor de beste isolatiewaarde zijn kunststof kozijnen het meest geschikt. Geen tocht of hoge energierekening meer!

Tip 4: Karakter

Het karakter van het kozijn is van groot belang. De kozijnen zijn immers het visitekaartje van de woning en zijn zeer bepalend voor de uitstraling en sfeer. Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in talrijke RAL-kleuren, daarnaast kunt u kiezen voor houtnerfstructuur. Dit houtnerfstructuur is zeer moeilijk te onderscheiden van houten kozijnen. Als laatst is het mogelijk het eigen beslag te kiezen en om te kiezen voor bijvoorbeeld ventilatieroosters. Tevens bestaan er verscheidene soorten profielen, die elk hun eigen uitstraling dragen.

Kunststof kozijnen zijn goedkoop, zijn onderhoudsarm, isoleren uitstekend en bieden veel mogelijkheden wat betreft design. Bekijk nu ook onze lopende actie en profiteer zo snel mogelijk van die heerlijk onderhoudsarme kozijnen met de beste isolatie!

* Deze actie is niet geldig i.c.m. andere acties.

*/