Onderhoud van kunststof kozijnen

Afhankelijk van de soort hout kunnen houten kozijnen 15 tot 25 jaar meegaan, in combinatie met het juiste onderhoud. Kunststof kozijnen kunnen makkelijk 50 jaar mee en hebben niet veel onderhoud nodig.

Toch is het wel belangrijk en slim om minstens 1 keer per jaar de kozijnen schoon te maken, anders zien ze er al gauw rommelig en aangeslagen uit. Ook kan het beïnvloed raken door weersomstandigheden. Wanneer kunststof kozijnen al een paar jaar niet schoongemaakt worden kan het vuil wat erop zit opgenomen worden in het kozijn. Hierdoor kan het moeilijk schoongemaakt worden.

Het onderhoudsproces is heel makkelijk en snel. Om kunststof kozijnen schoon te maken kan men het beste een warm sopje maken met allesreiniger en een doekje gebruiken. Het gebruik van schuursponsjes, schurend en agressief schoonmaakmiddel is niet verstandig.

Nadat de kozijnen zijn schoongemaakt, kunnen ze nog eventueel met een laagje wax ingevet worden, de kozijnen blijven langer schoon. Het waxlaagje zorgt ervoor dat vuil minder blijft hechten.

Velen vergeten het, maar ook de scharnieren, het hang- en sluitwerk zijn belangrijke onderdelen die ook een schoonmaakbeurt nodig hebben. Het raam kan gaan piepen wanneer er vuil verzameld rondom deze onderdelen. Om dit te voorkomen is het schoonmaken en invetten efficiënt.

Heeft u interesse in het aanschaffen van kunststof kozijnen?

* Deze actie is niet geldig i.c.m. andere acties.

*/