Stichting Hartekind

Jaarlijks worden er ruim 1.500 kinderen met een hartafwijking geboren in Nederland. Op het moment zijn er meer dan 25.000 kinderen met een aangeboren hartafwijking.

Nog geen 50 jaar geleden werd maar een heel klein percentage van de kinderen met een aangeboren hartafwijking volwassen. Tegenwoordig wordt meer dan 90% van alle kinderen met een aangeboren hartafwijking volwassen.

Ondanks de geweldige vooruitgang in de zorg, van de afgelopen 50 jaar, moeten artsen zich nog steeds verder ontwikkelen. Artsen moeten complicaties, restafwijkingen, hartritmestoornissen, hartfalen, hersenschade en ontwikkelingsproblemen veel beter leren begrijpen, behandelen en voorkomen. Hiervoor is onderzoek nodig.

Benitech is een actieve supporter en sponsor van Stichting Hartekind, want ook een kind met een hartafwijking moet een normaal en gezond leven kunnen leiden.

Midzomer begint Stichting Hartekind aan een uitdagende tour, rondom de Baltische Zee. De tour begint in Groningen, in een geweldige auto, ouder dan 20 jaar. In 18 dagen wordt er 8500 kilometer afgelegd in 11 verschillende landen rond de Baltische Zee, zonder enige hulp van een Gps en snelwegen.

 

* Deze actie is niet geldig i.c.m. andere acties.

*/