100% recyclebare kunststof kozijnen van Veka

Sinds 1995 is men ermee bezig om de oude resten van kunststof kozijnen te verzamelen, om dit te verwerken tot grondstof voor nieuwe kozijnen. Inmiddels is dit mogelijk met 95% van de resten. Met de Vinylplus kunnen producenten hun producten certificeren. Veka mocht als een van de eerste kunststof kozijnen producent de VinylPlus label in ontvangst nemen.

In 1993 begon Veka met haar Veka Umwelttechnik, en nu zijn er 3 recyclefabrieken in Duitsland, Groot-Brittaniƫ en Frankrijk. Hier worden oude kozijnen verzameld, gehakseld en de kunststof wordt gescheiden naar kleur. Van de witte pvc worden nieuwe witte profielen gemaakt en de gekleurde pvc wordt gebruikt om nieuwe kernen te maken voor de gekleurde profielen. Dit proces kan 5 tot 7 keer herhaald worden. Zo kunnen pvc-kozijnen tot 350 jaar mee. Veka garandeert haar opdrachtgevers en eindgebruikers groen geproduceerde kozijnprofielen met haar Softline 70/76 & 82.

Daarnaast is de productie geoptimaliseerd, de energieverbruik voor de productie van de profielen neemt af. De Europese pvc-industrie wil vanaf 2020 200.000 ton pvc aan kunststof kozijnen per jaar recyclen.

* Deze actie is niet geldig i.c.m. andere acties.

*/